40 perc

Balzsamecetes fonnyasztott
spenótos-sajtos szendvics

Alapanyagok

  • 20 dkg cékla meghámozva, felkockázva
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg dió
  • 1 evőkanál dió vagy szezámolaj
  • 1 evőkanál Triffla szarvasgombás balzsamecet
  • 1 teáskanál fekete kömény

Elkészítés

A mazsolákat egy pohár langyos vízbe áztatom. A céklát annyi vízben ami éppen ellepi öt percig forralom, leszűröm. A diót durvára töröm egy mozsárban, vagy egy késsel vágódeszkán felaprítom. Egy száraz, tűzforró serpenyőben pár percig rázogatva pirítom a diót, majd a köményt is, akkor jobban kijön az ízük. A köményt pirítás után egy mozsárban durvára töröm.

A céklát megszórom a mazsolával, dióval, sózom, meglocsolom az olajjal és az ecettel és akár langyosan vagy hidegen tálalom. Zárt dobozban jó tárolható, szállítható étel, bulgurral dúsítható, tartalmasabbá tehető.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Receptek

Triffla Club

0