- 1/2 kg vegyes erdei gomba (lehet fagyasztott is)
- 1/2 fej kelkáposzta
- 1 kisebb sütőtök (kb. 1/2 kg)
- 1 fej vöröshagyma finomra vágva
- 30 dkg gesztenyeliszt (vagy Graham liszt, a gesztenyével tökéletes, a Grahammal olcsóbb és nagyon finom)
- 1 egész tojás
- 15 dkg vaj
- 1 szál rozmaring
- 1 teáskanál köménymag durvára őrölve
- só
- olaj
A gombát és a hagymát magas lángon az olajon egy serpenyőben megpirítom, amíg elveszti nedvességtartalma nagy részét, összeesik. A kelkáposztát levelekre szedem, egy nagy lábosban egy kevés olajon fedő alatt ressre párolom, essen össze.
A sütőtököt meghámozom, kimagozom. Felkockázom és annyi vízben a rozmaringgal puhára főzöm, amennyi ellepi. Leszűröm, pépesre turmixolom.
A vajat kikeverem a liszttel a tojással, sózom. Egy piteforma aljába nyomkodom. A pitére rétegzem a gombát, a kelleveleket, megszórom a köménymaggal. Meglocsolom a sütőtökkel és 150 fokos sütőben egy órát sütöm. A formában hagyom kihűlni, langyosan és hidegen is jó. A vaj helyett elkészíthető 1-1,5 dl hidegen sajtolt napraforgóolajjal a tészta és akkor szuper vegán fogás lesz belőle, de vajjal finomabb.