gtag('config', 'UA-68439994-19');

Ingyenes szállítás 15.000,-Ft feletti rendeléseknél !

25 perc

  • 1 fejes saláta
  • 1 marék kucsmagomba
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál liszt
  • kb. 1/2 liter tej
  • 2 dl alaplé
  • só, frissen őrölt fekete bors

Elkészítése:

A zsíron kissé megpirítom a lisztet, rádobom a kucsmákat, átforgatom, fokozatosan felöntöm a hideg alaplével, 10 percig csendesen főzöm. Belekeverem a féltenyérnyire tépett salátaleveleket, alaposan elkeverem és fokozatosan felöntögetem a tejjel. Sózom, borsozom, lassú tűzön, néha megkeverve 10 percig főzöm, addig összeesik a saláta.

Hétperces tojással is tálalható.

Minden háztartás ismeri a lelkesen megvásárolt, majd fonnyadó fejes salátát, főzeléknek az a kissé fonnyadt is hibátlan lesz, ne dobják ki.

Receptek

Triffla Club

0