- 1 fejes saláta
- 1 marék kucsmagomba
- 1 evőkanál zsír
- 1 evőkanál liszt
- kb. 1/2 liter tej
- 2 dl alaplé
- só, frissen őrölt fekete bors
Elkészítése:
A zsíron kissé megpirítom a lisztet, rádobom a kucsmákat, átforgatom, fokozatosan felöntöm a hideg alaplével, 10 percig csendesen főzöm. Belekeverem a féltenyérnyire tépett salátaleveleket, alaposan elkeverem és fokozatosan felöntögetem a tejjel. Sózom, borsozom, lassú tűzön, néha megkeverve 10 percig főzöm, addig összeesik a saláta.
Hétperces tojással is tálalható.
Minden háztartás ismeri a lelkesen megvásárolt, majd fonnyadó fejes salátát, főzeléknek az a kissé fonnyadt is hibátlan lesz, ne dobják ki.