8 óra

A tésztához:

  • 400 g liszt
  • 75 g vaj
  • 2 dl víz
  • 12 g só

A vajhoz:

  • 425 g vaj

A töltelék:

  • 1 üveg vargányakrém vagy szarvasgombás pesto

Végig hidegben kell dolgozni. Az alapanyagokat összegyúrom, 2 órát pihentetem a hűtőszekrényben. 

A tésztát félcentisre nyújtom egy lisztezett deszkán, a vajat szintén kinyújtom egycentisre és a tésztatéglalapra rakom úgy hogy a vaj sarkai a tészta oldalainak közepét metsszék. A tésztaháromszögeket ráhajtom a vajra, majd kinyújtom egycentisre téglalappá és a rövidebb oldalakat behajtom középre. Pihentetem két órát a négyfokos hűtőben. A hajtogatott lapot most a másik irányba nyújtom, hajtogatom, pihentetem, ezt megismétlem négyszer.

Előmelegítem a sütőt 180 fokra.

A tésztát kinyújtom félcentisre, háromszögeket vágok belőle, az egyik élére egy teáskanálvargányakrémet vagy szarvasgombás pesztót rakok, feltekerem és egy sütőlemezen 40 perc alatt készre sütöm.

 

 

 

 

Receptek

Triffla Club

0