- egy szelet érlelt marhahús (rostélyos, vagy hátszín)
- egy marék rókagomba
- egy evőkanál vaj
- 2 szál rozmaring
- 2 szál kakukkfű
- 1 evőkanál kávé
- 1 evőkanál konyak
- só
A serpenyőt felhevítem, belerakom a húst, mellé a feldarabolt rókákat. Közepesre mérsékelem a lángot és pár percig sütöm (egy steak elkészültségi fokozata részben tudományos, részben vallási kérdés, nem tartozik a Triffla gombabolt tematikájához, mindenesetre nem kell kiszárítani).
Odadobom a fűszereket, megfordítom a húst, kicsit átrázom a gombákat. Amikor késznek ítélem a húst, kirakom egy tányérra. A gombák alatt magasra állítom a lángot, rálöttyintek 1-1 evőkanál presszókávét és konyakot, elpárologtatom, lepirítom és a hús mellé tálalom.
Friss gyümölccsel, gyümölcsös csatnikkal, gyümölcsös salsákkal, kompóttal köríthető. Báránygerinccel is működhet.