gtag('config', 'UA-68439994-19');

Ingyenes szállítás 15.000,-Ft feletti rendeléseknél !

4 óra

  • Egy marék (kb 15 dkg) vaddisznó/szarvas/őz/muflonnyesedék (jó szép hús, felkockázva is)
  • 10 g szárított rókagomba/10 dkg friss rókagomba
  • egy sárgarépa
  • két fehérrépa
  • 2 babérlevél
  • 3 szál kakukkfű
  • 4 szem szegfűbors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kis darab füstölt szalonna
  • 1/2 dl konyak

A szalonnával kikenek egy lábost, magas lángon megpirítom a húst. Felöntöm konyakkal, hagyom elpárologni. Mellédobom a megtisztított, feldarabolt zöldségeket, az előtte lemosott, ha szárítmányból dolgozok, akkor a két órára langyos vízbe áztatott gombát. Felöntöm annyi vízzel ami ellepi és alacsony lángon puhára főzöm a húst, ez nyesedék esetén egy óra volt.

Nagyobb húsdarabokkal ez tovább tarthat, akkor a gombát elég akkor hozzáadni, amikor már majdnem készen van.

Receptek

Triffla Club

0