gtag('config', 'UA-68439994-19');

Ingyenes szállítás 15.000,-Ft feletti rendeléseknél !

3 óra

  • 600 g durvára darált dió
  • 300 g Graham liszt
  • 500 g vaj
  • 1/2 l tej
  • 4 tojás
  • 1 rúd vanília kikapart magjai
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 1 citrom frissen facsart leve
  • 100 g cukor
  • 1 kis üveg Triffla szarvasgombás méz

Elkészítése:

A dió felét, a lisztet, két tojást és a felkockázott vajból 400 grammot gyorsan összedolgozom egy hideg villával. Minden legyen jéghideg, a helyiség is. A hűtőszekrénybe rakom egy órára. Kibélelek vele egy piteformát, visszarakom a hűtőbe egy órára.

Előmelegítem a sütőt 180 fokra.

A tejet a két másik tojással, a vaníliával gőz felett krémmé főzöm, belekeverem a darált dió másik felét és a 100 g felkockázott hideg vajat. Behűtöm.

A tésztát 40 percig sütöm, 20 perc után egy villával megszurkálom az alját. Kiveszem a sütőből, behűtöm.

A hideg tésztába öntöm a krémet, ráöntöm a mézet és tálalom.

Receptek

Triffla Club

0