Vargányás-diós pite
Elkészülési idő: 3 óra

Alapanyagok:

  • 600 g durvára darált dió
  • 300 g Graham liszt
  • 500 g vaj
  • 1/2 l tej
  • 300 g vargánya felszeletelve, magas lángon, kevés olajon átpirítva
  • 3 tojás
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 1 citrom frissen facsart leve
  • 100 g cukor
  • 1 kis üveg Dunst&Rose szarvasgombás méz

Elkészítése:

A dió felét, a lisztet, egy tojást és a felkockázott vajból 400 grammot gyorsan összedolgozom egy hideg villával. Minden legyen jéghideg, a helyiség is. A hűtőszekrénybe rakom egy órára. Kibélelek vele egy piteformát, visszarakom a hűtőbe egy órára.

Előmelegítem a sütőt 180 fokra.

A tejet a két másik tojással gőz felett krémmé főzöm, belekeverem a darált dió másik felét és a 100 g felkockázott hideg vajat. Behűtöm.

A tésztát 40 percig sütöm, 20 perc után egy villával megszurkálom az alját. Kiveszem a sütőből.

A tésztába öntöm a krémet, rápakolom a vargányát, ráöntöm a mézet, 5 percig grill fokozaton kicsit megpirítom és tálalom.

Írd le saját véleményed

Értékelés: Vargányás-diós pite