Szarvasgombás szilvalekváros citromtorta
Elkészülési idő: 3 óra + egy éjszaka pihentetés

Alapanyagok:

  • 300 g durvára darált dió
  • 300 g Graham liszt
  • 400 g vaj
  • 2 tojás

A krémhez:

  • 3 egész tojás
  • 150 g cukor
  • 3 citrom frissen facsart leve
  • 3 citrom reszelt héja
  • 50 g vaj
  • fél üveg balzsamos szilvalekvár

Elkészítése:

A dió felét, a lisztet, egy tojást és a felkockázott vajból 400 grammot gyorsan összedolgozom egy hideg villával. Minden legyen jéghideg, a helyiség is. A hűtőszekrénybe rakom egy órára. Kibélelek vele egy piteformát, és visszarakom a hűtőbe egy órára. 

Előmelegítem a sütőt 180 fokra. 

A tésztát 40 percig sütöm, 20 perc után egy villával megszurkálom az alját. Kiveszem a sütőből, behűtöm. 

Gőzfürdő felett addig keverem a cukrot, az egész tojásokat és a citromlevet, amíg besűrűsödik, ez kb. 10 perc. Leveszem a tűzről és eldolgozom a felkockázott, hideg vajjal, és a citromhéjjal. A hűtőszekrénybe rakom egy éjszakára.

 A tésztába öntöm a citromkrémet, erre pedig koncentrikus körökben habzsákból kinyomom a - ha szükséges, kevés vízzel higított - szilvalekvárt, pálcikával márványozom.

Kapcsolódó termékek

Írd le saját véleményed

Értékelés: Szarvasgombás szilvalekváros citromtorta