Csiperkés-édesköményes kenyérlángos
Elkészülési idő: 1 nap
  • 1 kg csiperke megtisztítva, felszeletelve (lehet már, kevésbé karakteres faj is, akár fagyasztott is)
  • 1 édeskömény gyaluval finomra szeletelve
  • 25 dkg cheddar finomra reszelve
  • 2 evőkanál presszókávé
  • 3 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 1 kis fej vöröshagyma finomra vágva
  • hidegen sajtolt napraforgóolaj
  • frissen őrölt fekete bors
  • 1/2 kg kenyértészta, recept itt, a trombitagomba elhagyható belőle és a kelesztést laposra nyújtva végezzük a serpenyőben, vagy tepsiben ahol sülni fog: http://triffla.hu/receptek/trombitagombas-vadkovaszos-kenyer.html

Előmelegítem a sütőt 220 fokra. Az olajon alacsony lángon aranybarnára dinsztelem a hagymákat. Magasra veszem a lángot, átpirítom rajta a gombákat és a köményt, meglocsolom a kávéval, sózom.

A megkelt tésztát beborítom a sajttal, meglocsolom az olajjal, rápakolom a gombát és a köményt és 30 perc alatt készre sütöm.

Írd le saját véleményed

Értékelés: Csiperkés-édesköményes kenyérlángos