Csiperkével töltött camembert
Elkészülési idő: 1 óra
  • 1 db camembert sajt
  • fél marék csiperke megtisztítva, feldarabolva
  • 1 evőkanál frissen lefőzött presszőkávé
  • 1 evőkanál viszki vagy konyak
  • frissen őrölt fekete bors
  • csipet fokhagyma

A gombát egy kevés olajon magas lángon átpirítom, veszítse el a nedvességet. A sajt tetejét kereszt alakban bemetszem, egy akkora sütiformába rakom amiba pont illik, a vágás szárnyait felemelem és a puha sajtba beletömködöm a gombát. Sózom, fokhagymázom, borsozom, rálöttyintem a kávét és az alkoholt. Előmelegített sütőben 150 fokon grill fokozaton addig pirítom amíg a sajt megolvad és a teteje kissé megpirul, ez kb. 15 perc. Kenyérrel lehet kitunkolni.

Bármilyen friss gombából elkészíthető, és fagyasztottból is.

Írd le saját véleményed

Értékelés: Csiperkével töltött camembert