Erdei gombák őszi zöldségekkel
Elkészülési idő: 2,5 óra

Alapanyagok:

  • 1 rész friss erdei gomba (lehet vegyesen is, vagy egy faj)
  • 1 rész sütőtök hüvelykujjnyi hasábokra vágva
  • 1 rész csicsóka megtisztítva, hüvelykujjnyi hasábokra vágva
  • 1 rész zellergumó hüvelykujjnyi hasábokra vágva
  • 1 rész birsalma kimagozva hüvelykujjnyi hasábokra vágva (a képen negyedelt japánbirs van, az volt kéznél)
  • kelkáposztalevelek vastag eres része, karfiol igény és ízlés szerint
  • szerecsendió
  • fekete bors
  • dióolaj

A zöldségeket egy tepsibe rakom, sózom és alaposan meglocsolom dióolajjal, megszórom reszelt szerecsendióval és őrölt borssal. 120 fokon sütöm 2 órát. Mazsolás kuszkusszal különösen jó, de levesben főtt fácán/gyöngytúkhúshoz is jó köret.

Írd le saját véleményed

Értékelés: Erdei gombák őszi zöldségekkel