Erdei gombaleves sóskával
Elkészülési idő: 30 perc

Alapanyagok:

  • 20 dkg erdei gomba (lehet vegyes is, fagyasztott is, a képen gyűrűs tuskó és szürke tölcsérgomba van, fűszeres gombák jobbak ebbe a receptbe)
  • 20 dkg friss sóskalevél (ez is lehet fagyasztott és püré is, főzés előtt ki kell engedni)
  • 2 evőkanál cukor 
  • 2 dl zöldségalaplé
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál őrölt koriandermag
  • 2 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj vagy dióolaj, szezámolaj is illik hozzá

A gombát megpirítom az olajon, félreteszem. (20 perc hőkezelést igénylő fajokat 20 percig hőkezelem!) A cukrot karamellizálom, rádobom a sóskát, felöntöm és felforralom az alaplével, hozzáadom a gyömbért, koriandermagot és turmixolom.

A pirított gombával tálalom. 

Írd le saját véleményed

Értékelés: Erdei gombaleves sóskával