Vargányás-gesztenyés szélesmetélt
Elkészülési idő: 1 óra + 1 óra tésztapihentetés

Alapanyagok:

  • 3 egész tojás
  • 100 g gesztenyeliszt
  • 250 g kenyérliszt
  • 1 szűk marék szárított, vagy
  • 15 dkg friss vargánya
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis fej hagyma finomra vágva
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítése:

A tojást eldolgozom a lisztekkel, szorosan becsomagolom és egy órát pihentetem a hűtőszekrényben. Ezalatt a gombát is lemosom, és beáztatom vízbe.

Az olajon aranybarnára pirítom a hagymát, rádobom a gombát, átpirítom, felöntöm a tejszínnel, és 10 perc alatt alacsony lángon összefőzöm.

A tésztát 1 mm vastagra nyújtom, szélesmetéltre vágom. Ha van tésztakészítő gépem, azzal készítem el. Sós vízben 2-3 perc alatt megfő, elkeverem a vargányával, sózom, borsozom és tálalom. Friss petrezselyemmel is meg lehet szórni.

Írd le saját véleményed

Értékelés: Vargányás-gesztenyés szélesmetélt