Gyűrűs tuskógomba sütőtökkel, csicsókával
Elkészülési idő: 1 óra

Alapanyagok:

  • 1/2 kg gyűrűs tuskógomba (más, aromás gomba is illik hozzá, shii-take is)
  • 20 dkg csicsóka megtisztítva, felkockázva
  • 20 dkg sütőtök meghámozva, felkockázva
  • 1 teáskanál frissen facsart citromlé
  • pár csepp csiliszósz
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál dióolaj

A csicsókát annyi vízben puhára főzöm, amennyi ellepi, leszűröm, pépesítam. A vajat közepes lángon addig melegítem, higy aranybarna legyen, leszűröm, kikeverem a csicsókával. A gombát 10 percig közepes lángon sütöm az olajon, majd 15 percig pirítom (20 perc hőkezelést igényel ez a faj). Mindenközben egy másik serpenyőben a sütőtököt a dióolajban magas lángon átpirítom, a citromlével elkevert csilivel összeforgatom. Együtt tálalom őket, pirított diót lehet még rászórni.

Írd le saját véleményed

Értékelés: Gyűrűs tuskógomba sütőtökkel, csicsókával