Homoki szarvasgomba-öntetes rizskoch
Elkészülési idő: 1 óra

Alapanyagok:

A rizskochhoz:

  • 30 dkg szusi vagy rizottórizs
  • 1 liter tej
  • 10 dkg cukor
  • 5 egész tojás
  • 20 dkg vaj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • csipet só

Az öntethez:

  • 2 evőkanál reszelt homoki szarvasgomba
  • 1\2 l tej
  • 2 egész tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 rúd vanília

A rizst a tejben  a vaníliarúddal, egy csipet sóval puhára főzöm (vigyázok, nehogy kifusson!). Amikor kihült, kikeverem a cukorral, vajjal, tojássárgájákkal. A fehérjékből habot verek, beleforgatom. Kivajazok egy formát, egyenletesen körbeszórom a zsemlemorzsával, beleöntöm a rizst és 150 fokon 30 perc alatt megsütöm.

A tejet kikeverem a cukorral, tojásokkal, és beledobom a vaníliát. Gőzfürdő felett addig főzöm kevergetve, amíg besűrűsödik. Belekaparom a vanília magjait, belekeverem a szarvasgombát, és behűtöm.

A rizst az öntettel tálalom. 

Kapcsolódó termékek

Írd le saját véleményed

Értékelés: Homoki szarvasgomba-öntetes rizskoch