Homoki szarvasgombás csók
Elkészülési idő: 20 perc

Alapanyagok:

  • 2 tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék, vagy darált mandula, darált pisztácia
  • 1 csipet só
  • kb. egy teáskanál reszelt homoki szarvasgomba

A tojásfehérjét kemény habbá verem, beleforgatom a kókuszt, a cukrot, sózom. Ha az állaga sűrű, formázható, az jó, ha nem elég sűrű, kókuszreszelékkel lehet igazítani. Elkeverem benne a szarvasgombát, megkóstolom, ha enyhén érződik, akkor jó a mennyiség.

A sütőt előmelegítem 200 fokra. Egy sütőpapírra habzsákból 3 cm átmérőjű és magasságú halmokat nyomok. Pár percig sütöm, amíg aranybarna lesz a teteje, hagyom kihűlni, addig nem nyúlok hozzá.

Kapcsolódó termékek

Írd le saját véleményed

Értékelés: Homoki szarvasgombás csók