Homoki szarvasgombás isler
Elkészülési idő: 2 óra

Alapanyagok:

  • 600 g Graham liszt
  • 300 g vaj
  • 150 g cukor
  • 1 egész tojás
  • kb. 1 dl sűrű finom feketeribizli lekvár (eper is lehet)
  • 200 g fehér csokoládé
  • 1/2 dl tejszín
  • 50 g durvára tört mandula
  • füstölt sókristály
  • egy evőkanál reszelt homoki szarvasgomba

A liszt, vaj, cukor, tojás legyen nagyon hideg. Durván összegyúrom őket, nem melegítem fel a kezemmel és berakom a hűtőbe legalább 30 percre. Előmelegítem a sütőt 180 fokra. A sütőlemezt nem melegítem elő, legyen az is hideg.

A tésztát 5 mm vastagra nyújtom, köröket szúrok belőle és sütőpapírra a hűtőbe rakom őket legalább 20 percre. A hidegben visszakeményedett köröket a sütőpapíron a sütőlemezre rakom és az előmelegített sütőben kb 5 percig sütöm, figyeljék, nehogy odaégjen!

A lemezen hagyom kihűlni. 

Minden másodikat vastagon megkenek lekvárral, rárakok egy másikat és így egy rácsra rakom őket. 

A csokoládét beletöröm a tejszínbe, lassan felolvasztom, a szarvasgombával ízesítem. Annyit rakok bele, amitől kellemesen érződik az aroma. Az islerek tetejére öntöm, megszórom mandulával és sóval.

Zárt dobozba rakom legalább egy napra, mert össze kell érnie. 

Kapcsolódó termékek

Írd le saját véleményed

Értékelés: Homoki szarvasgombás isler