Tárkonyos ananászlekváros kókusztorta
Elkészülési idő: 3 óra

Alapanyagok:

  • 300 g durvára darált dió
  • 300 g Graham liszt
  • 500 g vaj
  • 1/2 l kókusztej
  • 4 tojás
  • 1 rúd vanília kikapart magjai
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 1 citrom frissen facsart leve
  • 100 g cukor
  • 100 g étcsokoládé
  • 1 kis üveg Dunst&Rose tárkonyos ananászlekvár

Elkészítése:

A dió felét, a lisztet, két tojást és 400 g felkockázott vajat gyorsan összedolgozom egy hideg villával. Minden legyen jéghideg, a helyiség is. A hűtőszekrénybe rakom egy órára. Kibélelek vele egy piteformát, visszarakom a hűtőbe egy órára.

Előmelegítem a sütőt 180 fokra.

A kókusztejet a két másik tojással, a vaníliával gőz felett krémmé főzöm, belekeverem a 100 g felkockázott hideg vajat. Behűtöm.

A tésztát 40 percig sütöm, 20 perc után egy villával megszurkálom az alját. Kiveszem a sütőből, behűtöm.

A hideg tésztába öntöm a krémet, rácsöpögtetem a felolvasztott csokoládét, és az ananászlekvárral megkenve tálalom.

Kapcsolódó termékek

Írd le saját véleményed

Értékelés: Tárkonyos ananászlekváros kókusztorta