Paprikamag-olajos dödölle
Elkészülési idő: 1 óra

Alapanyagok:

Elkészítése:

A krumplit meghámozom, felkockázom, annyi sós vízben puhára főzöm, amennyi ellepi. Krumplitörővel a vízben összetöröm, majd fokozatosan adagolva és folyamatosan keverve végig közepes lángon dolgozva hozzáadom a lisztet. Addig keverem, amíg sima nem lesz. Ez kb 30 perc és nehéz munka, erős fakanál kell hozzá.

Nagy serpenyőben zsírt olvasztok, közepes lángon féldiónyi gombócokat szaggatok bele (nem kell szabályosak legyenek) és folyamatosan rázogatva aranybarnára pirítom őket.

Tejföllel meglocsolom és paprikamagolajat csepegtetek rá.

Kapcsolódó termékek

Írd le saját véleményed

Értékelés: Paprikamag-olajos dödölle