Kucsmagombás frittata
Elkészülési idő: 20 perc

Alapanyagok:

  • 1/2 csokor medvehagyma
  • 1 marék friss kucsmagomba
  • 1 evőkanál zsír
  • 3 tojás
  • só, frissen őrölt fekete bors

Elkészítése:

A gombát közepes lángon a zsíron megpirítom, majd alacsony lángon 10 percig kevergetve sütöm. Habosra verem a tojásokat, elkeverem a medvehagymával. A lángot legmagasabbra veszem, beleöntöm a tojást, pár másodperc múlva a lángot a legalacsonyabbra mérsékelem és lefedem.

Kb. 5 perc múlva alányúlok egy nagy lapáttal és megfordítom. (Ha még nem aranybarna alul és a közepe nagyon folyós, még pár percig békén hagyom sülni a fedő alatt.)

Megfordítom, egy percig sütöm a másik oldalát, tányérra borítom, só, bors, finom.

 

Írd le saját véleményed

Értékelés: Kucsmagombás frittata