Kucsmagombás lencsesaláta édesköménnyel
Elkészülési idő: 30 perc + szárított gomba esetében 30 perc áztatás

Alapanyagok:

  • 10 dkg fehér lencse
  • 1 kisebb gumó édeskömény
  • 10 db közepes kucsmagomba, lehet szárított is
  • 2 evőkanál édes paprikamagolaj
  • 1 evőkanál tokaji borecet
  • olívaolaj
  • 1 evőkanál finomra vágott vöröshagyma

Elkészítése:

A szárított gombát leöblítem, beáztatom 30 percre. Leszűröm. Olívaolajon aranybarnára pirítom a hagymát, átsütöm rajta a gombát.

A lencsét ressre főzöm, a fehéret nem kell áztatni és a főzési ideje is rövid, kb. 20 perc. Az édesköményt megtisztítom és 1 mm-es szeletekre gyalulom.

Összeforgatom az alapanyagokat, sózom és tálalom.

Írd le saját véleményed

Értékelés: Kucsmagombás lencsesaláta édesköménnyel