Narancsmustáros lencsepüré
Elkészülési idő: 7 óra

Alapanyagok:

  • 10 dkg 6 órára hideg vízve beáztatott lencse
  • 3 evőkanál narancsos mustár (üzletünkben kapható)
  • 1 biocitrom leve és reszelt héja
  • 1/2 dl hidegen sajtolt törökmogyoról olaj, vagy olívaolaj, a mogyorótól teltebb, az olívától pikánsabb lesz
  • frissen őrölt bors
  • 3 egész babérlevél

A lencsét a babérlevéllel együtt annyi sós vízben, ami ellepi, puhára főzöm. Krémesre turmixolom, kikeverem az olajjal, mustárral, citromlével és citromhéjjal. Tálaláskor megszórom borssal és még meglocsolom olajjal, ha úgy tetszik. 

Ecetes-görög joghurtos sült céklával, vagy könnyű salátával a legjobb, üde és laktató étel.

Írd le saját véleményed

Értékelés: Narancsmustáros lencsepüré