Tokaji aszúzselés nyúlcomb
Elkészülési idő: 2 óra

Alapanyagok:

  • 4 db nyúlcomb feldarabolva (lehet más csontos részekből is)
  • 10 db babérlevél
  • 1 szál rozmaring
  • 2 szál kakukkfű
  • 2 szál oregano
  • 2 szál zsálya
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 dl száraz tokaji bor pl. furmint
  • egy evőkanál zsír (ha kövér volt a nyúl és egész akkor nyúlháj)
  • 5 dkg erdei gomba (lehet 2 órára beáztatott szárítmány is)
  • 4 evőkanál Dunst&Rose tokaji aszú zselé

Elkészítése:

A feldarabolt nyulat és az apróra vágott hagymát megpirítom a zsiradékon. Hozzáadom a zöldfűszereket, felöntöm a borral, sózom, fedő alatt puhára párolom. Leszűröm, a zöldfűszereket eldobom. A szaftot közepes lángon kissé besűrítem, visszarakom a nyulat, gombát, összemelegítem, a zselével tálalom. Rizottóval, barna rizzsel vagy egy finom házi kaláccsal köríthető.

Könnyű, egyszerű, üdítő fogás, gyöngytyúkból ugyanígy elkészíthető.

 

Kapcsolódó termékek

Írd le saját véleményed

Értékelés: Tokaji aszúzselés nyúlcomb