Paprikamag-olajos ajvár
Elkészülési idő: 2 óra

Alapanyagok:

  • 5 db kápiapaprika
  • 1 db közepes padlizsán 
  • 2 db hámozott paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma
  • paprikamag olaj
  • olívaolaj

Grillparázson lassan, puhára és feketére pirítom a kápiákat és a padlizsánt, lehúzom a bőrüket. Olívaolajon aranybarnára pirítom a hagymákat és darabosra turmixolom a feldarabolt zöldségekkel, sózom, összerottyantom, paprikamagolajjal ízesítem. Sterilizált üvegekbe töltöm, rögtön lezárom egy sterilizált fedővel, fejre fordítom, és így gőzölöm fedő alatt pár centi vízben fél órát, ebben a dunsztban hagyom takarókkal körbebugyolálva, lassan kihűlni. 

Aki nem akarja eltenni télire, hanem rögtön elfogyasztja, az egész gőzölős részt kihagyhatja.

Kapcsolódó termékek

Írd le saját véleményed

Értékelés: Paprikamag-olajos ajvár