Paprikamag-olajos kukorica
Elkészülési idő: 20 perc

Alapanyagok:

  • 5 cső tejes kukorica
  • paprikamag olaj
  • fél citrom
  • opcionális: egy csokor petrezselyemlevél, vagy koriander

Elkészítés:

A kukoricát annyi vízbe rakom ami ellepi, felforralom, 5 percig főzöm, leveszem a gázról, még 5 percig benne hagyom. Kiveszem a vízből, meleg sütőben leszikkasztom róla a vizet, de egy kevés olajon, vagy a grillen akár kicsit meg is lehet pirítani, még finomabb lesz. Tálaláskor olajjal, citrommal locsolom és sózom. 

Salátához -úgy tisztábban lehet fogyasztani- a főtt szemeket éles késsel levágom, kikeverem a finomra vágott zöldfűszerrel, olajjal, sóval, citrommal.

Kapcsolódó termékek

Írd le saját véleményed

Értékelés: Paprikamag-olajos kukorica