Paprikamag-olajos, narancsos rizskoch
Elkészülési idő: 90 perc

Alapanyagok:

  • 30 dkg szusi vagy rizottórizs
  • 1 liter tej
  • 1 vaníliarúd
  • 10 dkg cukor
  • 5 egész tojás
  • 20 dkg vaj
  • csipet só
  • 4 egész kezeletlen narancs
  • 2 evőkanál paprikamag olaj
A rizst a tejben  a vaníliarúddal, egy csipet sóval puhára főzöm (vigyázok, nehogy kifusson!). Amikor kihült, belekaparom a vanília magjait, kikeverem a cukorral, vajjal, tojássárgájákkal. A fehérjékből habot verek, beleforgatom. Kivajazok egy formát, beleöntöm a rizst és 150 fokon 30 perc alatt megsütöm.
A narancsok levét kifacsarom, a héjukból lereszelek egy evőkanálnyit, a léhez keverem, és az egészet sűrű, méz állagúra beforralom, belekeverem a paprikamagolajat. A formából kifordítom a rizskochot, leöntöm a paprikás narancsmázzal.
Narancs helyett ananászból is elkészíthető, de az ananász héját ne reszeljék bele.

Kapcsolódó termékek

Írd le saját véleményed

Értékelés: Paprikamag-olajos, narancsos rizskoch