Paprikamagolajos kalács
Elkészülési idő: 4 óra
  • 500 g kenyérliszt
  • 25 g élesztő
  • 3 dl tej
  • 50 g cukor
  • 50 g vaj
  • 2 egész tojás 
  • 1/2 dl Triffla paprikamag olaj
  • 1 csipet só
  • 1 tojás felverve a kenéshez
A langyos tejben eldolgozom az élesztőt, negyed órára langyos helyen hagyom felfutni. A tojásokat simára verem a cukorral. A lisztet egy tálba szitálom, eldolgozom az élesztős tejjel. Apránként hozzáadom a cukros tojást, alaposan eldolgozok minden adagot. A vajat felolvasztom, apránként beledolgozom a tésztába, végül a sót is belegyúrom. Amikor a tészta hólyagos, fényes, készen van, letakarva meleg helyen kelesztem egy órát. 
Amikor a tészta megkelt, hat részre osztom, minden résztből hurkát nyújtok, laposra nyújtom egy deszkán, ecsettel megkenem az olajjal, megtekerem és két kalácsot fonok belőle.
Egy sütőlemezen langyos helyen egy órát kelesztem őket. Közben előmelegítem a sütőt 180 fokra. Egy ecset segítségével bekenem a kalácsokat a felvert tojással és a sütőben 45 perc alatt aranybarnára sütöm a kalácsokat.

Kapcsolódó termékek

Írd le saját véleményed

Értékelés: Paprikamagolajos kalács