Tokaji aszúzselés sült alma
Elkészülési idő: 90 perc

Alapanyagok:

  • 1 kg alma
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál őrölt koriandermag
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
  • 1 üveg pezsgő
  • 2 evőkanál Dunst&Rose szarvasgombás tokaji aszúzselé
  • zsír

Elkészítése:

Az almákat csumástul 2-3 mm-es szeletekre vágom, a magházakat kiszedem, eldobom. Egy kizsírozott tűzálló edénybe rakom, és leöntöm a fűszerekkel és mézzel kikevert pezsgővel.

150 fokos sütőben 40 percig sütöm, néha meglocsolom a levével.

Hagyom kihűlni, felvágom és aszúzselével tálalom egyszerű sültek mellé köretnek.

Desszertnek is feladható, akkor feltétlenül kanalazzanak mellé frissen felvert tejszínhabot.

Kapcsolódó termékek

Írd le saját véleményed

Értékelés: Tokaji aszúzselés sült alma