Rókagombás késő nyári bőségtál
Elkészülési idő: 1 óra
  • 20 dkg friss róka
  • 10 dkg édes koktélparadicsom
  • 1/2 kg sült hús, a képen vaddisznószűz
  • 10 dkg tomatillo vagy zöldparadicsom
  • 2 cső kukorica
  • paprikamagolaj
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 1 evőkanál cukor

A kukoricát felforralom, 10 percig hagyom fedő alatt a forró vízben.

A szűzet egy serpenyőben egy evőkanál zsíron közepes lángon körbepirítom, alacsony lángon éppen átsütöm. Hidegen is felhasználható a receptbe.

A hús zsírján magas lángon pár percig pirítom az alaposan megtisztított, megmosott gombát.

A cukrot alacsony lángon karamellizálom rádobom a feldarabolt tomatillot vagy zöldparadicsomot és alacsony lángon 10 percig rázogatva sütöm.

A kukoricát hideg vízzel lehűtöm, éles késsel levágom a szemeket.

A hozzávalókat egy tálba rendezem, sózom és meglocsolom paprikamagolajjal.

Írd le saját véleményed

Értékelés: Rókagombás késő nyári bőségtál