Rókagombás lecsó
Elkészülési idő: 30 perc

Alapanyagok:

  • 30 dkg friss rókagomba megtisztítva, megmosva
  • 60 dkg rendkívül édes fajta koktélparadicsom
  • 5 db kápia paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál sertészsír

A sütőt a legforróbb grillfokozatra állítom és gyorsan szenesre pirítom a paprikákat. Kikapom őket, egy tálba rakom és lefedem öt percre, majd lehúzom a héjukat, kicsumázom őket. A zsírt felolvasztom egy lábosban és magas lángon, rázogatva átpirítom benne a finomra vágott hagymát és a paradicsomokat, majd addig sütöm amíg elkezdenek összetörni, szétesni. Hozzáadom a gombát, a durván összevágott paprikát és 5 percig magas lángon még pirítom.

Kenyérrel tálalom. 

Írd le saját véleményed

Értékelés: Rókagombás lecsó