Sárga gévasteak bazsalikomos salátával, tojással
Elkészülési idő: 30 perc

Alapanyagok:

  • 1 tenyérnyi sárga gévagomba
  • 1 tojássárgája
  • 1 nagy csokor bazsalikom
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 1 marék paradicsom
  • uborka, paprika ízlés szerint
  • 1 evőkanál harissza
  • 2 evőkanál gránátalmaszósz
  • dió-, vagy pisztáciaolaj

A gévát 15 percig blansírozom kevés vízben. Meglocsolom egy evőkanál olajjal, lepirítom mindkét oldalát. A bazsalikomot és a petrezselymet finomra vágom, elkeverem a felszeletelt zöldségekkel, sózom, meglocsolom a gránátalmaszósszal, elkeverem a harisszával.

A tojássárgáját fél percre gyöngyöző vízbe helyezem, kiveszem, a géván tálalom a salátával, megsózom, meglocsolom dióolajjal.

Írd le saját véleményed

Értékelés: Sárga gévasteak bazsalikomos salátával, tojással