Savanyított gomba
Elkészülési idő: 30 perc + egy hét érlelés

Alapanyagok:

  • 1/2 kg vegyes erdei gomba sós vízben puhára főzve (lehet a főzés előtt 2 órára beáztatott szárítmány, vagy fagyasztott gomba is)
  • 1/2 liter 10%-os ecet
  • 1 liter víz
  • 10 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál só
  • 5 db babérlevél
  • 20 szem fekete bors

Elkészítése:

A megmosott gombát tiszta befőttesüvegekbe töltöm, felforralom a fűszerekkel, cukorral, sóval a vizet.

A lé lobogjon, amikor felöntöm vele az gombát. Amikor eléri a szobahőmérsékletet a befőttesüvegben, a levet visszaöntöm a lábosba, újra felforralom, ismét lobogva visszaöntöm a gombára és egy kifőzött fedéllel zárom, bebugyolálom, lassan hagyom kihűlni. Egy hétig érlelem felhasználás előtt.

 

Írd le saját véleményed

Értékelés: Savanyított gomba