Shii-take rizottó kávéval és áfonyával
Elkészülési idő: 30 perc
  • 20 dkg rizottórizs (kerekszemű)
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 l alaplé
  • 1 evőkanál csontvelő (jó a zsír is)
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 kis fej vöröshagyma finomra vágva
  • 20 dkg friss shii-take gomba felszeletelve (lehet csiperke is, akkor kevésbé lesz aromás)
  • 2 evőkanál frissen lefőzött presszókávé
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 5 dkg szárított vörösáfonya
  • 5 szem fekete kardamom finomra őrölve
  • opcionális: finomra vágott korianderzöld

A zsiradékon megfonnyasztom a hagymát, megpirítom rajta a gombát, beleöntöm a rizst, az áfonyát, kakaóport, kardamomot, elkeverem.

Fokozatosan keverve, féldecinként adom hozzá a folyadékot, a kávét, mindig akkor pótolva, amikor elpárolog. A cél egy selymes szaftban úszó éppen ressre főtt rizs.

Amikor ez sikerül, vajjal ízesítem és rögtön tálalom.

Írd le saját véleményed

Értékelés: Shii-take rizottó kávéval és áfonyával