Svéd gomba melegen
Elkészülési idő: 30 perc

Alapanyagok:

  • 1/2 kg laska/ördögszekér laska
  • 1 l paradicsomszósz
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 citrom frissen facsart leve
  • 1 evőkanál frissen őrölt koriandermag
  • 20 dkg durvára tört dió
  • 10 dkg finomra vágott vöröshagyma
  • 1 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj

Elkészítése:

A gombát 3 mm-es szeletekre vágom. Egy tűzálló tálat kiolajozok. A gombát a hagymával, dióval és a koriandermaggal ebbe rétegezem, minden réteget sózok és a citromlével, citromhéjjal kikevert paradicsommal locsolok. A tetejét bőven meglocsolom paradicsommal és olajjal.

110 fokos sütőbe tolom és nem betakarva! 5-6 órát sütöm. Ha fogy a paradicsom, még meglocsolom, nehogy kiszáradjon. A végére sűrű szaftos lesz.

Fehér kenyérrel, galuskával, magában, melegen és hidegen is.

 

Írd le saját véleményed

Értékelés: Svéd gomba melegen