Balzsamecetes sajtfelfújt
Elkészülési idő: 1 óra
    Alapanyagok:
  • 25 g olvasztott vaj
  • 25 g liszt
  • 3 egész tojás
  • 150 g érlelt, kemény, reszelt, ízletes sajt, pl parmezán, pecorino
  • 1 dl zsíros tej
  • 1 evőkanál vaj a formák kikenéséhez
  • 1 evőkanál Triffla szarvasgombás balzsamecet
  • Muffinformákat kivajazok és berakom a fagyasztóba. A vajon kicsit megpirítom a lisztet, csomómentesre keverve felengedem a tejjel, langyosra hűtöm. A fehérjéket kemény habbá verem, óvatosan beleforgatom a sárgáját, a reszelt sajtot és a tejes-vajas besamelt.

    180 fokra előmelegített sütőbe tolom. 20 perc alatt kész, előtte nem nyitom ki az ajtót, mert összeesik. Rögtön, forrón, pár csepp ecettel meglocsolva azonnal tálalom, mert gyorsan összeesik.

Kapcsolódó termékek

Írd le saját véleményed

Értékelés: Balzsamecetes sajtfelfújt