Szarvasgombás pirított borjúmáj
Elkészülési idő: 15 perc

Alapanyagok:

  • 60 dkg erektől megtisztított, lehártyázott, hüvelykujjnyi darabokra szeletelt borjúmáj, de lehet hízlalt kacsa-, libamáj is
  • 10 dkg vaj
  • 1 kisebb diónyi szarvasgomba vékonyra szelve
  • 1 evőkanál méz
  • frissen tört fehérbors

A vajat felhevítem, a májat magas lángon megpirítom. Fontos, hogy ne kezdjen el főni, végig piruljon, dolgozzanak nagy serpenyőben. A máj maradjon belül szaftos, rózsaszín, ez kb 4-5 perc pirítást jelent. A kész májat összerázom a mézzel, sózom, borsozom és forrón, vajasan, szarvasgombával tálalom.

Krumplipürével köríthető.

Írd le saját véleményed

Értékelés: Szarvasgombás pirított borjúmáj