Szarvasgombás rakott zöldbab
Elkészülési idő: 1 óra
  • 50 dkg zöldbab
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 1 l tej
  • 2 ekanál liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 diónyi szarvasgomba, vagy szarvasgombás olaj

A zöldbabot forró vízbe dobom, 1 perc után leszűröm. A lisztet a vajon aranybarnára pirítom, fokozatosan felöntöm a hideg tejjel, sózom, habverővel folyamatosan keverve krémesre főzöm. A babot egy tűzálló tálba rakom, leöntöm a besamellel, megszórom a morzsával és 150 fokos sütőben 40 percig sütöm.

Tálaláskor szarvasgombát reszelek rá, vagy meglocsolom egy evőkanál szarvasgombás olajjal. Hidegen is nagyon finom.

Írd le saját véleményed

Értékelés: Szarvasgombás rakott zöldbab