Szilvalekváros citromkrém dióval
Elkészülési idő: 30 perc + behűtés
    Alapanyagok:
  • 3 egész tojás
  • 150 g cukor
  • 3 citrom frissen facsart leve
  • 3 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 50 g vaj
  • 1 evőkanál rum
  • 50 g szarvasgombás szilvalekvár
  • 100 g durvára tört dió
  • 50 g cukor
  • A diót egy száraz serpenyőben megpirítom, félreteszem. A cukrot karamellizálom a serpenyőben, amikor aranybarna, belekeverem a diót, mázas felületre borítva hagyom kihűlni, durván összetöröm.

    Gőzfürdő felett addig keverem egy habverővel a cukrot, az egész tojásokat és a citromlevet, amíg besűrűsödik, ez kb. 10 perc. Leveszem a tűzről, még forrón belekeverem a rumot és simára keverem a felkockázott, hideg vajjal, és citromhéjjal. Pici tálkákba öntöm, a tetejét bepöttyözöm szilvalekvárral és vastagon meghintem a karamellizált dióval.

    Torta-töltelékbe is használható piskóta-lapok közé, angolkrémmel kombinálva.

Írd le saját véleményed

Értékelés: Szilvalekváros citromkrém dióval