Szarvasgombás zöldbab főzelék
Elkészülési idő: 1 óra
  • 1 kg zöldbab, leszárazva, ferdén 3-4 centis darabokra vágva
  • egy evőkanál liszt
  • egy evőkanál zsír
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • egy evőkanál finom, édes fűszerpaprika
  • 4 evőkanál 10%-os ecet
  • 2 l marhaalaplé

A babot felteszem annyi marhalében, amennyi ellepi, felforralom, nem főzöm, maradjon csak ress. Közben egy mély serpenyőben a zsíron megpirítom a lisztet, és a fokhagymát. Kanalanként adom hozzá a marhalét, keverem, hagyom, hogy felvegye és közben tovább piruljon, ezt addig folytatom, amíg elfogy az összes alaplé a babról. Így jó eséllyel selymes lesz.

A kulimájszba öntöm a ress babot, paprikázom, sózom, elkeverem és összeforralom. Kevés cukorral, ecettel ízesítem, 7perces tojást és sok szarvasgombát rakok a tetejére.

Írd le saját véleményed

Értékelés: Szarvasgombás zöldbab főzelék