Szegfűgomba leves
Elkészülési idő: 30 perc

Alapanyagok:

  • 10 dkg szegfűgomba alaposan megmosva
  • 10 dkg zöldbab
  • 1 szál újrépa
  • 1 szál új fehér répa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kis fej vöröshagyma finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 1 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj
  • 5 dkg liszt
  • 1 egész tojás
  • paprikamag olaj

Elkészítése:

A hagymát és a zöldségeket (kivéve gomba és zöldbab) átpirítom az olajon, felöntöm annyi vízzel /alaplével hogy bőven ellepje, alacsony lángon addig főzöm, hogy a répák ressek legyenek (kb. 10 perc).

A tojást kikeverem a finomra vágott petrezselyemmel, liszttel, csipetkéket csipkedek belőle, a levesbe dobom a gombával és a zöldbabbal együtt. Öt percig főzöm, paprikamag olajjal meglocsolva tálalom.

 

Írd le saját véleményed

Értékelés: Szegfűgomba leves