Trombitagombás, tejszínes krumpli
Elkészülési idő: 90 perc

Alapanyagok:

  • 1 kg burgonya
  • 1/2 l tejszín
  • 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 3 db babérlevél 
  • 10-15 db trombitagomba
  • frissen őrölt fekete bors
  • vaj

Elkészítése:

A burgonyát meghámozom, gyalu segítségével 1 mm-es szeletekre vágom. Egy tűzálló tálat kivajazok, abba lerétegzem a burgonyát.

A rétegek között elosztom a földtől megtisztított gombát - szárítmányt elég lemosni és kinyomkodni, nem kell beáztatni- a fűszereket és sózok is rétegenként. A tetejére gomba kerüljön és az egészet borítsa be a tejszín.

150 fokos sütőben sütöm egy órát. Forrón is lehet tálalni, de hidegen könnyebben szeletelhető.

Kapcsolódó termékek

Írd le saját véleményed

Értékelés: Trombitagombás, tejszínes krumpli