Trombitagombával töltött csirkecomb
Elkészülési idő: 5 óra

Alapanyagok:

  • 2 egész, jó zsíros szabadtartott csirkecomb
  • 10 g szárított trombitagomba (vagy 100 g friss)
  • 1/2 kg sütőtök meghámozva, felkockázva
  • 4 db alma negyedelve

A szárított gombát megmosom, beáztatom 4 órára langyos vízbe, kinyomkodom. A csirkecombon óvatosan felemelem a bőrt, benyomkodom a gombákat alá. Egy tűzálló tálba lerakom a sütőtököt, az almát és ráhelyezem a töltött combokat, megszórom sóval, meglocsolom a gomba áztatólevével.

A sütőt előmelegítem 200 fokra, légkeverésre és betolom a tálat, 30 percig sütöm. Mérsékelem a hőmérsékletet 150 fokra és még 30 percet sütöm légkeverés nélkül. 

Kapcsolódó termékek

Írd le saját véleményed

Értékelés: Trombitagombával töltött csirkecomb