Vargánya fekete hagymamagos tésztával
Elkészülési idő: 90 perc

Alapanyagok:

  • 20 dkg durumliszt
  • víz
  • 3 dkg fekete hagymamag
  • 10 dkg vargánya felszeletelve
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál kávé
  • 1 evőkanál konyak
  • 1 evőkanál vaj
  • paprikamag olaj

A durumlisztet elkeverem a hagymamaggal és annyi vízzel, hogy nem tapadós, jól gyúrható tésztát kapjak. Szorosan befóliázom, egy órát pihentetem szobahőmérsékleten. 1 mm vastagra nyújtom (gépen 4-es fokozat) és szélesmetéltre vágom. Bőséges, lobogó, sós vízben fogkeményre főzöm. 

A vargányát közepes lángon átpirítom a vajon, meglocsolom kávéval, konyakkal, ezeket elpárologtatom. Felöntöm tejszínnel, összeforralom. A tésztával elkeverve, paprikamagolajjal meglocsolva tálalom. 

Kapcsolódó termékek

Írd le saját véleményed

Értékelés: Vargánya fekete hagymamagos tésztával