Vargánya őszibarackkal és kávéval
Elkészülési idő: 20 perc

Alapanyagok:

  • 1 marék friss vargánya felszeletelve
  • 1 db érett, ízletes, illatos őszibarack
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál frissen főzött presszókávé
  • 1 evőkanál konyak
  • 1 csipet cukrozatlan kakaópor
  • 2 evőkanál mandulaolaj

Elkészítése:

A barackokat meghámozom, felezem, kimagozom. A vágott felüket megszórom cukorral. Egy serpenyőben felhevítem az olajat, a barackokat cukros felükkel lefelé belerakom, a lángot közepesre mérséklem.

Mellédobom a gombát. Amikor a barackok szépen karamellizálódtak, kiveszem őket egy tányérra. A lángot magasra veszem, összerázom a gombát, meglocsolom a kávéval, konyakkal, megszórom a kakaóval és alaposan összerázom, lepirítom.

Együtt tálalom őket.

Írd le saját véleményed

Értékelés: Vargánya őszibarackkal és kávéval