Vargányás krémleves barna sörrel
Elkészülési idő: 30 perc
  • 20 dkg vargánya megtisztítva, megmosva, felszeletelve
  • 1 doboz barna sör (lehet kávés stout, stout, ale is)
  • 5 dkg vaj
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál frissen főzött presszókávé
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál konyak vagy viszki

A gombát az olajon magas lángon megpirítom, lelocsolom a kávéval, alkohollal, pár perc pirítással hagyom elpárologni, félreteszem. A finomra vágott hagymát és fokhagymát a felolvasztott vajra dobom, alacsony lángon aranybarnára dinsztelem. Megszórom a liszttel, aranybarnára pirítom. Közepes lángon, egy habverővel folyamatosan keverve felöntöm a sörrel, simára főzöm.

Hozzáadom a gombát, a kakukkfüvet, összeforralom és pirított kenyérkockákkal tálalom. 

Írd le saját véleményed

Értékelés: Vargányás krémleves barna sörrel