Vargányás túrókrém
Elkészülési idő: 10 perc

Alapanyagok:

  • 20 dkg friss vargánya megmosva, felszeletelve
  • 10 dkg juhtúró
  • 10 dkg tehéntúró
  • néhány szem zöldparadicsom
  • 20 dkg vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál frissen főzött presszókávé

A vajat egy serpenyőben alacsony lángon addig hevítem, amíg aranybarna lesz. Kiöntöm egy bögrébe, félreteszem. Az olajon a vargányát és a zöldparadicsomot magas lángon megpirítom, lelocsolom a kávéval, még egyet rápirítok.

A vajat óvatosan kiöntöm egy tálba, hogy a leülepedett égett részek a bögrében maradjanak. Hozzákeverem a juhtúrót és a tehéntúrót. Kenyérre kenem, és a vargányával és a zöldparadicsommal tálalom. Sózom, ha szükséges. 

Írd le saját véleményed

Értékelés: Vargányás túrókrém