További képek

Balzsamos szilvalekvár szarvasgombával

A szarvasgombával ízesített balzsamos szilvalekvárunkhoz felhasznált szatmári
szilvalekvár a térség tájfajtájaként elismert, összetett ízvilágú nemtudom, más néven penyigei szilvából készül. A hagyományos szatmári szilvalekvárt egy napig, cukor hozzáadása nélkül főzik, a végeredmény szuroksűrűségű, egyedülállóan
gyümölcsös-mandulás karakterű szilvakivonat. Ezt az intenzív, élénk lekvárt egészítik ki szépen a szarvasgomba erőteljes, vad aromái.
Ízesítésre és önmagában való fogyasztásra, sós és édes ételekhez is ajánljuk.

Felhasználási javaslat

- Önmagában evőkanállal fogyasztva
- Nagyvadak és vízi szárnyasok kísérő mártásaként
- Lágy és érlelt sajtok, grillezett érlelt sajtok, sajtos pirítós kísérőjeként
- Tormával, vagy tormás szószokkal keverve
- Erdei gyümölcsös, étcsokoládés, mákos mártások, krémek, édessége ízesítésére, díós, mandulás tészták, torták töltelékeként, tejszínes, vaníliás pudingokkal tálalva
- Konyakkal, vörösborral készített, flambírozott gyümölcsökhöz

Írd le saját véleményed

Értékelés: Balzsamos szilvalekvár szarvasgombával