További képek

Paprikamag olaj, csípős

A magyar gasztronómia legismertebb fűszere, a szépséges karakterű paprika lelke a paprikamag-olaj. Szegedi gazdaságban termelt fűszerpaprika magjából
készül kíméletes hidegen sajtolással, így semmilyen alkotóelem nem vész kárba. Tartalmassága és csípőssége miatt cseppenként, fűszernek használatos, és a legegyszerűbb alapanyagokon is látványos eredményeket lehet vele elérni. Levesek, különösen halászlé utólagos csípősítésére is tökéletes.

Felhasználási javaslat:

- Levesekbe, halászlébe
- Tésztára, krumplinudlira, vajas kenyérre
- Zöldséges krémlevesekbe tálaláskor ízesítésnek
- Édesvízi halakhoz
- Tojáskrémbe, lágytojásra
- Padlizsánkrémbe
- Bab és borsófőzelékekre
- Burgonyafőzelékre, levesbe

Írd le saját véleményed

Értékelés: Paprikamag olaj, csípős