További képek

Paprikamag olaj, enyhén csípős

A magyar gasztronómia legismertebb fűszere, a szépséges karakterű paprika lelke a paprikamag-olaj. Szegedi gazdaságban termelt fűszerpaprika magjából
készül kíméletes hidegen sajtolással, így semmilyen alkotóelem nem vész kárba. Tartalmassága miatt cseppenként, fűszernek használatos, és a legegyszerűbb alapanyagokon is látványos eredményeket lehet vele elérni.

Felhasználási javaslat:

- Tésztára, krumplinudlira, vajas kenyérre
- Tejfölös, tejszínes, túrós ételekhez
- Zöldséges krémlevesekbe tálaláskor ízesítésnek
- Édesvízi halakhoz
- Tojáskrémbe, lágytojásra
- Padlizsánkrémbe
- Bab és borsófőzelékekre
- Burgonyafőzelékre, levesbe

Írd le saját véleményed

Értékelés: Paprikamag olaj, enyhén csípős